LAKKERGATA
Den offisielle nyåpningen - 13.11.10
Både politikere og næringslivet var med. De fikk til litt optimisme!
- Nes hadde hatt mye negativ omtale i media. Dårlig kommuneøkonomi, stadige kutt i kommunale budsjett og tomme butikklokal etc. har vært tema. Det hadde bredd seg en slags negativ stemning i bygda. Det synest Høggørm-Kåre var både for ille og unødvendig.
Og Høggørm-Kåre fikk med seg mange gode hjelpere. Ordføreren var med. Nesbyen Turist- og Næringsservice fulgte opp. Dermed hadde han fått alle krefter i ryggen. Han stengte like godt av heile Stasjonsvegen/Lakkergata lørdag, sånn at alle kunne komme sammen til ei triveleg stund i høstmørket.
- Det ble konkurrert i bygdefolkbæring og politikerstyring - politikerne måtte bære bygdafolk og vise versa. Det ble bært i fellesskap. Og konkuranse i trillebårkøyring ble det. Folk fikk se at det kanskje ikke alltid er så lett å styre ... hverken trillebår eller kommune, sier Høggørm-Kåre.
- Det var markering av at det historiske gatenamnet Lakkergata er i bruk igjen sammen med Stasjonsvegen. Det var svære greier med avdukning av Lakkergata-skilt, selvfølgelig, og hornmusikk som seg hør og bør!
- Det var vaffelsteking, varm saft og "Spikerns corner" - i tillegg til varmestugu PÅ HJØRNET - med teiknestugu for ungene, film og egen Lakkergatameny.
Kula & Kompani
Arne O. Lindahl:
Kula & Kompani i Lakkergata
Illustrert av Finn-Tore Lindahl.
Hallingdal Museum/Nes Historielag.
På 60-talet vaks ein gutegjeng opp i Lakkergata i Nesbyen. Slike gater og slike gjengar finst truleg over alt. Men historia om eskapadane til desse gutane vart teken vare på. Arne O. Lindahl ("Spikern") hadde eit godt minne. Han hugsa hendingane og replikkane. I ettertid har dette blitt ein serie epistlar som først sto i Fremtiden og deretter i Hallingdølen. No er eit utval samla mellom to permar og utgitt i fellesskap av Hallingdal Museum og Nes Historielag.
Kilde: Hallingdølen